Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSCHIJFJES MET ZACHTE KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • Rucola
  • 1 ui
  • 240 g zachte kaas (bv.Pavé de Herve, Wynendale,...)
  • Enkele takjes verse tijm
  • Olijfolie
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 8
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 25-30 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de ongechilde aardappelen in schijfjes van 1 cm. Schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten in de oven garen.
  3. Hak de ui fijn. Verwarm in een pan wat boter en fruit de ui, samen met de spekblokjes (tot die gaar zijn).
  4. Snijd plakjes van de zachte kaas. Pluk de tijmblaadjes van de takjes.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en giet een eetlepel van het spekmengsel over elk aardappelschijfje. Werk af met een plakje zachte kaas en wat tijm. Plaats de schotel nog 6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Haal de schotel uit de oven en serveer de aardappelschijfjes met wat rucola.

Tip

Serveer met wat honing.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association