Een leuke manier om aardappelen te bereiden, ook voor kinderen. Van deze koekjes met broccoli en kaas wordt iedereen blij.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze gedurende 5-6 minuten in licht gezouten water. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit het water. Behoud het water en laat de broccoli afkoelen.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in het water. Giet af.
Pureer de aardappelen en meng er de boter en ei onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Hak de broccoliroosjes fijn en rasp de kaas.
Meng de broccoli, kaas, aardappelpuree, eieren en een derde van het broodkruim. Kruid het mengsel met peper en zout. Maak 4 balletjes van het mengsel en druk plat. Doe de rest van het broodkruim in een grote kom. Rol de broccoli-aardappelkoekjes erin.
Verhit een scheutje olie in eenpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli-aardappelkoekjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze bruinen.