Met exotische ingrediënten zoals vanille en kokos kan je het alledaagse makkelijk een speciale toets geven. Probeer deze aardappelsoep eens bijvoorbeeld. Lekker als voorgerecht of als koud hapje vooraf.
Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken.
Snijd de ui fijn en de prei in gelijke stukken.
Verhit boter in een kom en voeg er de prei en ui aan toe. Bak 3 à 4 minuten op zacht vuur.
Doe er het water bij en de aardappelen. Snijd de halve vanillepeul in twee en voeg eveneens toe. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten sudderen.
Haal de vanillepeul eruit en voeg de kokosmelk toe. Mix de soep. Voeg indien nodig extra water toe.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.