Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ROMIGE SOEP MET AARDAPPELEN, KOKOS EN VANILLE

Ingrediënten voor 4

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 preistengel
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • ½ vanillepeul
  • 100 ml kokosmelk
  • 600 ml water
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 63
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 15 MIN

Met exotische ingrediënten zoals vanille en kokos kan je het alledaagse makkelijk een speciale toets geven. Probeer deze aardappelsoep eens bijvoorbeeld. Lekker als voorgerecht of als koud hapje vooraf.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken.
  2. Snijd de ui fijn en de prei in gelijke stukken.
  3. Verhit boter in een kom en voeg er de prei en ui aan toe. Bak 3 à 4 minuten op zacht vuur.
  4. Doe er het water bij en de aardappelen. Snijd de halve vanillepeul in twee en voeg eveneens toe. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten sudderen.
  5. Haal de vanillepeul eruit en voeg de kokosmelk toe. Mix de soep. Voeg indien nodig extra water toe.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association