Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ROMIGE OVENSCHOTEL MET ZALM, PREI EN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g krielaardappelen
  • 4 zalmfilets zonder vel
  • 2 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 140 ml room
  • 150 ml water
  • 4 el olijfolie
  • 2 el bieslook
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 6
Voorbereiding: 5 MIN Kooktijd: 35 MIN

Zalm voelt zich als een vis in het water in deze romige ovenschotel met aardappelen en prei.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de ongeschilde aardappelen en kook ze 8 minuten. Laat uitlekken.
  3. Doe de aardappelen in een ovenschotel en meng met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Zet de schaal in de oven en laat 20 à 25 minuten bakken. Hussel ze af en toe door elkaar.
  5. Pel de teentjes knoflook en plet ze. Hak de bieslook fijn.
  6. Was de prei en snijd in schijfjes. Doe de prei en de andere helft van de olie in een pan, samen met de look en bieslook, en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  7. Voeg de room en het water toe aan de prei.
  8. Verwarm de grill.
  9. Giet het romige mengsel over de aardappelen.
  10. Kruid de zalmfilets met peper en zout en leg ze op de aardappelen en het preimengsel.
  11. Grill 10 minuten, tot de zalm gaar is.
  12. Strooi er wat bieslook over.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association