Zalm voelt zich als een vis in het water in deze romige ovenschotel met aardappelen en prei.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de ongeschilde aardappelen en kook ze 8 minuten. Laat uitlekken.
Doe de aardappelen in een ovenschotel en meng met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
Zet de schaal in de oven en laat 20 à 25 minuten bakken. Hussel ze af en toe door elkaar.
Pel de teentjes knoflook en plet ze. Hak de bieslook fijn.
Was de prei en snijd in schijfjes. Doe de prei en de andere helft van de olie in een pan, samen met de look en bieslook, en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de room en het water toe aan de prei.
Verwarm de grill.
Giet het romige mengsel over de aardappelen.
Kruid de zalmfilets met peper en zout en leg ze op de aardappelen en het preimengsel.