Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ROMIGE AARDAPPELEN MET GEROOKTE ZALM

Ingrediënten voor 4

  • 6 bloemige aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 1 dl slagroom
  • Paar takjes verse dille
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 19
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 15 MIN
  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke schijven van ongeveer 2 cm. Doe ze in een schotel geschikt voor de microgolfoven met een laagje water. Bedek en laat 10 à 15 minuten garen op maximum vermogen. Controleer de garing met de punt van een mes. Als het mes er makkelijk uitkomt, zijn de aardappelen gaar.

  2. Kruid de slagroom met peper, zout en dille.
  3. Snijd de zalm in reepjes.
  4. Serveer de aardappelschijven met room en zalm.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association