Raapjes en aardappelen gaan goed samen. Zeker als je ze combineert in een smeuïge gratin met lekkere kruiden zoals rozemarijn en tijm.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de room in een sauspan met de tijm en/of rozemarijn. Kruid met peper en zout. Zet op een middelhoog vuur tot je bellen ziet rond de rand van de pan. Neem van het vuur.
Zet een half uur opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Zeef om de kruiden te verwijderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Doe hetzelfde met de raapjes.
Vet een ovenschaal in met boter. Schik afwisselend schijfjes raap en aardappel in de schaal Kruid elke laag met peper en zout.
Giet er de room over zodat alle schijfjes zo goed mogelijk bedekt zijn. Druk met een spatel voorzichtig de schijfjes raap en aardappel aan en strooi er de geraspte kaas over.
Bak 40 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Klaar!