Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

INDISCHE KORMA MET AARDAPPEL EN KIP

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 500 g kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ eetlepel kaneel
  • ½ eetlepel zout
  • 6 middelgrote (verse) tomaten, gehakt
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 100 ml yoghurt natuur Griekse Yoghurt
  • 1 ½ eetlepel bruine suiker
  • 60 gram diepgevroren erwtjes
  • 2 wortelen
  • 100 g verse groene bonen
  • enkele takjes koriander


Voor de saus:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2,5 cm gember
  • 2 jalapeno peper
  • 50 g cashewnoten (geweekt in water voor 12u)
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 51 B
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Deze heerlijke Indische klassieker met korma, aardappel en kip maak je eenvoudig klaar.

  1. Maak eerst de saus. Pel de sjalot en hak grof, verwijder de zaadjes uit de jalepeno peper. Pel de knoflook. Doe de sjalot, gember, jalapeno, geweekte cashewnoten en knoflook in de blender met scheutje water en mix tot een gladde puree. Voeg extra water toe indien nodig.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes. Schil ook de wortelen en snijd in schijfjes of blokjes. Hak de kip in blokjes.
  3. Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een pan.
  4. Doe de puree in de pan en meng er de kruiden onder. Laat 2 tot 3 minuten opwarmen zodat de aroma’s vrijkomen.
  5. Doe er de gehakte tomaten, kip, aardappelen, erwtjes, wortelen bij. Hak de groene bonen grof en voeg ze toe. Doe er ook de kokosmelk en bruine suiker bij. Roer goed, dek af en laat verder sudderen op middelhoog vuur (ongeveer 10 minuten).
  6. Haal het deksel eraf en laat nog 5 tot 10 minuten verder garen tot de aardappelen gaar zijn. Haal van het vuur en roer er de yoghurt door.
  7. Serveer met naanbrood en gehakte koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association