Deze heerlijke Indische klassieker met korma, aardappel en kip maak je eenvoudig klaar.
Maak eerst de saus. Pel de sjalot en hak grof, verwijder de zaadjes uit de jalepeno peper. Pel de knoflook. Doe de sjalot, gember, jalapeno, geweekte cashewnoten en knoflook in de blender met scheutje water en mix tot een gladde puree. Voeg extra water toe indien nodig.
Snijd de aardappelen in blokjes. Schil ook de wortelen en snijd in schijfjes of blokjes. Hak de kip in blokjes.
Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een pan.
Doe de puree in de pan en meng er de kruiden onder. Laat 2 tot 3 minuten opwarmen zodat de aroma’s vrijkomen.
Doe er de gehakte tomaten, kip, aardappelen, erwtjes, wortelen bij. Hak de groene bonen grof en voeg ze toe. Doe er ook de kokosmelk en bruine suiker bij. Roer goed, dek af en laat verder sudderen op middelhoog vuur (ongeveer 10 minuten).
Haal het deksel eraf en laat nog 5 tot 10 minuten verder garen tot de aardappelen gaar zijn. Haal van het vuur en roer er de yoghurt door.