Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

QUICHE MET AARDAPPELEN EN GROENTEN

Ingrediënten voor 4

  • 3 vastkokende aardappelen (ongeveer 250 g)
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 75 g slagroom
  • 75 geraspte Emmental
  • Nootmuskaat
  • 1 vel bladerdeeg
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Salade om bij te serveren
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 25 MIN

Het hoeft niet altijd quiche Lorraine te zijn. Deze vegetarische quiche met aardappel en pastinaak is een lekker alternatief.

  1. Was en schil de aardappelen, wortelen en de pastinaken. Hak alles in stukken en kook ze 10 tot 15 minuten in gezouten water. Laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).
  3. Snipper de uien en bak ze in een pan met olijfolie. Voeg dan de aardappelen, pastinaken en wortelen toe.
  4. Meng de eieren met 50 g slagroom, kruid met een snuifje zout, nootmuskaat en een draai peper van de molen.
  5. Neem de pan met aardappelen en groenten van het vuur en meng er de room onder.
  6. Rol het vel bladerdeeg uit in een taartvorm en spreid de rest van de slagroom uit.
  7. Doe er het aardappelmengsel in en overstrooi met geraspte Emmental. Bak 15 minuten.
  8. Serveer met een salade.

TIP: wil je je quiche wat pittiger? Vervang de Emmental door blauwgeaderde kaas of extra-belegen Cheddar.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association