Het hoeft niet altijd quiche Lorraine te zijn. Deze vegetarische quiche met aardappel en pastinaak is een lekker alternatief.
- Was en schil de aardappelen, wortelen en de pastinaken. Hak alles in stukken en kook ze 10 tot 15 minuten in gezouten water. Laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).
- Snipper de uien en bak ze in een pan met olijfolie. Voeg dan de aardappelen, pastinaken en wortelen toe.
- Meng de eieren met 50 g slagroom, kruid met een snuifje zout, nootmuskaat en een draai peper van de molen.
- Neem de pan met aardappelen en groenten van het vuur en meng er de room onder.
- Rol het vel bladerdeeg uit in een taartvorm en spreid de rest van de slagroom uit.
- Doe er het aardappelmengsel in en overstrooi met geraspte Emmental. Bak 15 minuten.
- Serveer met een salade.
TIP: wil je je quiche wat pittiger? Vervang de Emmental door blauwgeaderde kaas of extra-belegen Cheddar.