Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET KIP IN IJSBERGSLA

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 2 kipfilets
  • 1 ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 g bieslook
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 95
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Probeer eens iets anders en serveer deze BBQ aardappelsalade in een blad ijsbergsla. Het ziet er cool uit en voegt een krokante touch toe.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier. Spreid de aardappelblokjes uit over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar, zodat alle blokjes omhuld zijn met een laagje olijfolie. Laat 20 à 25 minuten garen in de oven.
  3. Kook de kipfilets 15 minuten in een pan met 1 liter water waarin het bouillonblokje is opgelost. Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Meng de mayonaise met de sojasaus en appelciderazijn. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de bieslook en ui fijn.
  6. Haal de aardappelen uit de oven en laat even afkoelen.
  7. Snijd de kip in reepjes en voeg de mayonaise, aardappelen, ui en bieslook toe. Meng en kruid naar smaak met peper en zout.
  8. Serveer de salade in een blad ijsbergsla. Werk af met bieslook.

TIP: ideaal om te serveren bij een barbecue.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association