Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PUREE VAN AARDAPPELEN EN RODE BIET

Ingrediënten voor 4

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 middelgrote rode biet
  • 1 preistengel
  • 125 g geraspte kaas
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 20 g boter
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 93
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 35 MIN

Roze aardappelpuree? Die kan je zelf maken door rode biet en Griekse yoghurt onder de aardappelen te mengen.

  1. Schil de rode biet, snijd in gelijke stukken en kook gaar in gezouten water. Reken hiervoor 20 à 30 minuten.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken en kook ze gedurende 20 minuten in gezouten water, tot ze gaar zijn.
  3. Snijd de prei in kleine stukken. Bak goudbruin in boter.
  4. Pureer de aardappelen met de rode biet en ¾ van de prei.
  5. Voeg de Griekse yoghurt en de gemalen kaas toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Meng tot een mooie puree. Serveer met de resterende prei.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association