- Snijd de geschilde aardappelen in stukjes en de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten gaar in gezouten water. Voeg na 8 minuten de broccoliroosjes toe. Giet af en pureer.
- Voeg de geraspte kaas, roomkaas en bloem toe aan de aardappel- broccolipuree. Doe het geheel in een blender en mix tot een geheel(voeg, indien nodig nog extra bloem toe). Breng op smaak met peper en zout.
- Bevochtig je handen en rol cilinders van 5 cm. Schik ze op een met bakpapier bedekte ovenschaal die in het vriesvak kan. Laat ze 30 minuten in het vriesvak staan. Haal ze uit het vriesvak en bestrooi met cornflakes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Besprenkel de tater tods met olijfolie en schuif ze 25 à 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Dien op met een dipsaus naar keuze.
Tip
Dit recept kan ook in de airfryer worden klaargemaakt.