- Snijd de geschilde aardappelen in stukjes en de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten gaar in gezouten water. Voeg na 8 minuten de broccoliroosjes toe. Giet af en pureer.
- Voeg de geraspte kaas, roomkaas en bloem toe aan de aardappel- broccolipuree. Doe het geheel in een blender en mix tot een geheel (voeg, indien nodig nog extra bloem toe). Breng op smaak met peper en zout.
- Bevochtig je handen en rol cilinders van 5 cm. Schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal die in het vriesvak kan. Laat 30 minuten in het vriesvak staan. Haal uit het vriesvak en bestrooi met cornflakes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Besprenkel de tater tods met olijfolie en schuif ze 25 à 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Dien op met een dipsaus naar keuze.
Tips
Dit recept kan ook in de airfryer worden klaargemaakt.
Serveer als tussendoortje of als bijgerecht met wat extra gebakken groenten, vlees, vis of een slaatje.