Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

POKE BUDDHA BOWL MET AARDAPPELEN EN TONIJN

Ingrediënten voor 4

  • 400 g primeuraardappelen
  • 200 g verse tonijnsteak van topkwaliteit
  • 1 chilipeper
  • 50 g geroosterde macadamianoten
  • 200 g rodekool
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 el Sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 velletje nori zeewier
  • 4 eetlepels granaatappelzaadjes
  • 200 g edamame bonen, gekookt
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 2 lente-uien
  • Sap en zeste van twee limoenen, plus een limoen in partjes
  • Koriander om te garneren
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 37
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 40 MIN

Dit Buddha Bowl recept is een kleurrijke creatie barstensvol smaak! Ideaal voor zomerse avonden of om te bereiden als er vrienden op bezoek komen. Eenvoudig om te bereiden bovendien en snel klaar!

  1. Snijd de aardappel in blokjes en kook in gezouten water tot beetgaar.
  2. Snijd de tonijn in dunne reepjes. Meng met het sap en de zeste van limoen, sojasaus en sesamolie. Laat 4 minuten marineren.
  3. Snijd de chilipeper, lente-ui en rodekool fijn, hak de macadamianoten, verkruimel het norivel. Schil de komkommer, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Ontvel de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Doe dit alles in een kom, samen met de edamame en granaatappelzaadjes. Meng voorzichtig.
  4. Serveer met de tonijn, strooi er de koriander over, besprenkel met sesamzaadjes en limoenpartjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association