Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELBURGER MET KRUIDENMAYONAISE

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 4 rundshamburgers
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 100 g rucola
  • 4 sneetjes jonge kaas
  • 1 theelepel harissa (of meer, naar smaak)
  • 4 tot 6 eetlepels mayonaise
  • Olijfolie
  • Peper van de molen
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 56
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 50 MIN

Gourmet burgers zijn hip. Maar het kan nog specialer. Vervang het broodje door twee helften aardappel voor een hamburger but not as you know it!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen in de lengte in dikke schijven. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Rooster de aardappelen 30-35 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  4. Bak de hamburgers.
  5. Snijd de rode ui en tomaat in schijfjes. Meng de mayonaise met de harissa.
  6. Maak nu de burger. Neem een aardappelhelft en leg er een hamburger, sneetje kaas, tomaat, rode ui, spicy mayonaise en rucola op. Sluit de burger met de andere helft van de aardappel en serveer.
  7. Serveer er de overige aardappelschijven bij.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association