Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

POKÉ BOWL MET BOERENKOOL EN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 600 g boerenkool
  • 50 g linzen
  • 2 wortelen
  • 4 g korianderblaadjes
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 80 g pecannoten
  • 3 el sesamolie
  • 2 eetlepels gefrituurde uien (kant-en-klaar gekocht)
  • 100 ml verse room
  • 200 g fetakaas
  • 2 g bieslook
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 80
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 20 MIN

Bij een Poké bowl komt het erop aan om alle ingrediënten met zorg uit te kiezen en te combineren. Hier vormt de knapperige boerenkool een mooi contrast met de zachte aardappel. Koriander en gemalen kaas zorgen voor extra smaak.

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snijd in reepjes. Besprenkel met sesamolie en kruid met peper en zout. Meng goed.
  3. Kook de linzen in licht gezouten water volgens de kooktijd op de verpakking.
  4. Verkruimel de fetakaas en meng met de verse room. Hak de bieslook fijn en voeg toe. Kruid met peper.
  5. Schil en rasp de wortelen.
  6. Verdeel de aardappelen, boerenkool, linzen en geraspte wortel in vier kommen. Strooi er de pecannoten, geraspte kaas, gefrituurde uien en gehakte koriander over. Klaar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association