Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TAJINE MET AARDAPPELEN, ABRIKOZEN EN GEDROOGD FRUIT

Ingrediënten voor 4

  • 9-10 vastkokende aardappelen (ongeveer 750 g)
  • 1 kg lamsschouder (ontbeend)
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gedroogde vijgen of pruimen
  • 2 zoete uien
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Ras el hanout
  • 1 kaneelstokje
  • zout en peper
  • 1 eetlepel gehakte amandelen
  • handvol fijn gehakt korianderblaadjes
  • 1 eetlepel rozijnen
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 32
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 120 MIN

Zin om uitgebreid te koken of volk over de vloer? Pak uit met deze heerlijke tajine met aardappelen, abrikozen en gedroogd fruit. Een smaakbom om U tegen te zeggen.

  1. Was en schil de aardappelen. Snij ze in blokjes.
  2. Snij het lam in middelgrote stukken. Snij de ui in schijfjes. Bak in een tajine of pan de ui 5 minuten in olijfolie.
  3. Voeg het lam toe en bruin.
  4. Voeg de Ras el hanout toe, het kaneelstokje en de honing. Meng goed. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
  5. Voeg de aardappelen toe aan de mengeling, samen met de abrikozen en gehalveerde vijgen. Laat 30 minuten afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer warm met gehakte amandelen, koriander en rozijnen.

Tip: serveer met Harissa pasta als je het spicier wil.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association