Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

POKÉ BOWL MET AARDAPPELEN, ZALM EN FETA

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 500 g verse tonijn
  • 1 opgelegde citroen
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 100 g fetakaas
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Verse room
  • Enkele sprietjes bieslook
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 86
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Een originele Poké bowl met verse tonijn, opgelegde citroen en lauwwarme aardappelen. De feta dressing zorgt voor een zachte toets.

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in licht gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en snijd in schijfjes.
  3. Snijd de tonijn in blokjes.
  4. Was de courgette en maak er tagliatelle van met een dunschiller of mandoline.
  5. Snijd de opgelegde citroen in 8 partjes.
  6. Meng de verse room met verkruimelde fetakaas en yoghurt. Hak de bieslook fijn en meng dit onder het mengsel. Kruid met peper en zout.
  7. Schik de schijfjes nog warme aardappelen in elke kom. Doe er de komkommer, tonijn, courgettetagliatelle en citroen bij.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association