Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELGNOCCHI, IN EEN BUTTERNUT SAUSJE, PESTO EN GROENE ASPERGES

Ingrediënten voor 4

  • 450 g bloemige (zachtkokende) aardappelen
  • 1 eidooier
  • 20 g parmezaanse kaas + extra
  • 1 tl zout
  • 40 g bloem + extra
  • 300 g butternut (zonder schil)
  • 1 takje gehakte verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g groene asperge
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g ricotta
  • 5 eetlepels groene pesto
  • 1 klontje boter
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 85
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze huisgemaakte gnocchi is zo zacht en licht! Gemaakt met smeuïge aardappelen, een klassieker die ongetwijfeld ook jouw favoriet wordt!

  1. Schil de aardappelen en snijd in twee. Plaats in een pot met gezouten water en breng aan de kook gedurende 15 minuten tot de aardappelen gaar zijn. Giet af en laat even stomen. Pureer de aardappelen met een stamper.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snijd de pompoen in blokjes. Doe ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Hak de rozemarijn, strooi erover en kruid met peper & zout. Doe de knoflookteentjes (met pel) erbij. Zet even apart.
  4. Rasp de parmezaanse kaas. Doe de boter, eidooier, geraspte kaas en bloem bij de puree. Meng goed met een spatel of lepel tot alle bloem goed opgenomen is.
  5. Leg de puree op een werkblad en kneed tot je een stevig en licht kleverig deeg bekomt.
  6. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bepoeder met bloem. Leg het deeg op een met bloem bepoederd oppervlak, snijd in 4 porties en rol ze uit tot een 2 cm dik touw. Snijd de touwen in stukken van 2 cm.
  7. Breng een pan met gezouten water aan de kook, voor de gnocchi en de asperges.
  8. Zet ondertussen de pompoen in de oven en bak 25-30 minuten tot hij zacht is.
  9. Schil de asperges en snijd het harde onderste deel eraf.
  10. Kook eerst de asperges in kokend water tot ze beetgaar zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en houd apart.
  11. Kook de gnocchi in hetzelfde water. Laat koken tot de gnocchi beginnen te drijven. Haal ze er dan ook uit met een schuimspaan en plaats ze in een ovenschaal.
  12. Haal de pompoen uit de oven, doe de helft in de blender samen met de helft van de ricotta. Pureer tot een gladde saus. Indien te dik, voeg een scheutje water toe.
  13. Doe de pompoensaus bij de gnocchi in de ovenschaal. Doe er de andere helft van de ricotta op en besprenkel met olijfolie en extra parmesaansekaas. Kruid met peper en zout.
  14. Bak 15 minuten tot alles begint te bruinen.
  15. Serveer de gebakken gnocchi met de groene asperges en pesto.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association