Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

POKÉ BOWL MET AARDAPPELEN EN TONIJN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 300 g)
  • 200 g verse tonijn
  • 1 bussel radijzen (150 g)
  • ½ komkommer
  • 1 handvol rucola
  • 1 theelepel ciderazijn
  • ½ limoen
  • 1 el witte en zwarte sesamzaadjes
  • 1 el verse bieslook

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels (gezouten) sojasaus
  • Enkele druppels sesamolie
  • 2 cm verse gember, geraspt
Voorbereiding: 70 MIN Kooktijd: 40 MIN

Zeg aloha tegen deze poké bowl met aardappelen en tonijn. Perfect als lunch of lichte avondmaal.

  1. Snijd de aardappelen in schijfjes en doe de aardappelen in een pan met gezouten water. Laat 20 minuten koken. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Besprenkel met ciderazijn. Zet weg op kamertemperatuur.
  3. Meng de ingrediënten voor de marinade. Snij de tonijn in middelgrote blokjes. Giet de marinade over de tonijn, meng, dek af en zet een uur koel weg.
  4. Snij de radijzen en de komkommer in dunne schijfjes.
  5. Doe de aardappelen, tonijn, radijs, komkommer en rucola in kommen. Besprenkel met wat limoensap.
  6. Serveer met sesamzaadjes en gesnipperde bieslook.

Tip: voor nog meer kleur en crunch kan je blokjes rode biet toevoegen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association