Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PAPILLOT MET AARDAPPEL EN PAPRIKA

Ingrediënten voor 4

  • 8 kleine aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 2 paprika’s (rood en groen)
  • 1 citroen
  • 3 lente-uien
  • Enkele takjes verse tijm
  • Een snuifje paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 50 MIN

Combineer de smaken van aardappelen en paprika samen in een kleurrijk en gezond gerecht.

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardappelen en snijd in de lengte in 2.
  • Neem 4 vellen bakpapier, groot genoeg om 4 aardappelhelften goed mee te omwikkelen.
  • Verwijder de zaadlijsten met de pitjes uit de paprika’s en snijd in reepjes. Snijd de lente-uien in ringen en de citroen in dunne schijfjes.
  • Leg de paprikareepjes en lente-ui op de vellen bakpapier.
  • Bedek de groenten met een schijfje citroen en leg daarop 4 aardappelhelften per papillot.
  • Kruid met zout, takjes tijm en besprenkel met olijfolie.
  • Doe de papillotten dicht en zet 45 tot 50 minuten in de oven.
  • Controleer de garing met de punt van een mes. Als je makkelijk door de aardappelen kan prikken, zijn de papillotten gaar.
  • Final touch: open de papillotten en besprenkel met een snuifje paprikapoeder.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association