GEBAKKEN AARDAPPELEN MET GEHAKTBALLEN
Voorbereiding:
25 MIN
Kooktijd:
50 MIN
Een ovenschotel met aardappelen, gehaktballen, tomaten en een korstje geraspte kaas. Vergeet zeker de verse basilicum niet voor een frisse touch.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de geschilde aardappelen in hapklare stukken.
- Halveer de kerstomaten.
- Meng het gehakt met 2 eetlepels ketchup, het ei en broodkruim. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol tot kleine balletjes.
- Bak de gehaktballetjes in boter.
- Hak de ui en knoflook fijn. Verdeel over een ovenschotel. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper en zout.
- Hak de basilicum fijn.
- Meng de tomatenblokjes met de passata en 2 eetlepels ketchup en voeg de basilicum toe. Verdeel over de aardappelen.
- Leg er de gehaktballetjes bovenop en bak 30 à 40 minuten in de oven.
- Roer na 15 à 20 minuten alles goed door elkaar en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe. Strooi er de geraspte kaas over.
- Werk af met enkele blaadjes basilicum.