Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELEN MET GEHAKTBALLEN

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 500 g gemengd gehakt
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 200 ml passata
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 4 el tomatenketchup
  • 4 el broodkruim
  • 20 g boter
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 50 MIN

Een ovenschotel met aardappelen, gehaktballen, tomaten en een korstje geraspte kaas. Vergeet zeker de verse basilicum niet voor een frisse touch.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in hapklare stukken.
  3. Halveer de kerstomaten.
  4. Meng het gehakt met 2 eetlepels ketchup, het ei en broodkruim. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol tot kleine balletjes.
  5. Bak de gehaktballetjes in boter.
  6. Hak de ui en knoflook fijn. Verdeel over een ovenschotel. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper en zout.
  7. Hak de basilicum fijn.
  8. Meng de tomatenblokjes met de passata en 2 eetlepels ketchup en voeg de basilicum toe. Verdeel over de aardappelen.
  9. Leg er de gehaktballetjes bovenop en bak 30 à 40 minuten in de oven.
  10. Roer na 15 à 20 minuten alles goed door elkaar en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe. Strooi er de geraspte kaas over.
  11. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association