Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PIZZA BIANCA MET AARDAPPELEN, AUBERGINE EN VARKENSWORST

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kleine aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 el oreganoblaadjes
  • Handvol spinazie
  • 400 g varkensworst
  • 2 vellen pizzadeeg
  • 150 g ricotta
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 99
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 20 MIN

Voor een Pizza Bianca wordt de klassieke rode tomatensaus vervangen door een witte saus. Hier klaren we de klus met ricotta, waarna de pizza belegd wordt met aardappelen, aubergine en schijfjes worst.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes (met een mandoline als je dit hebt).
  2. Pel en plet de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
  3. Bak de aardappelschijfjes samen met de chilipeper, look en oregano 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de aubergines en de varkensworst in fijne schijfjes. Bestrijk de schijfjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze onder de grill in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Rol het pizzadeeg uit op een plaat.
  6. Verkruimel de ricotta over het deeg. Strooi er de geraspte kaas over en kruid met peper en zout. Schik de aardappelschijfjes, de chorizo en aubergine op de pizza’s.
  7. Leg de pizza’s op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven.
  8. Werk de pizza’s af met zuring en besprenkel met wat olijfolie.
  9. Serveer meteen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association