PIZZA BIANCA MET AARDAPPELEN, AUBERGINE EN VARKENSWORST
Voorbereiding:20 MINKooktijd:20 MIN
Voor een Pizza Bianca wordt de klassieke rode tomatensaus vervangen door een witte saus. Hier klaren we de klus met ricotta, waarna de pizza belegd wordt met aardappelen, aubergine en schijfjes worst.
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes (met een mandoline als je dit hebt).
Pel en plet de knoflook. Hak de chilipeper fijn.
Bak de aardappelschijfjes samen met de chilipeper, look en oregano 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd de aubergines en de varkensworst in fijne schijfjes. Bestrijk de schijfjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze onder de grill in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rol het pizzadeeg uit op een plaat.
Verkruimel de ricotta over het deeg. Strooi er de geraspte kaas over en kruid met peper en zout. Schik de aardappelschijfjes, de chorizo en aubergine op de pizza’s.
Leg de pizza’s op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven.
Werk de pizza’s af met zuring en besprenkel met wat olijfolie.