Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN KIP MET FETA OREGANO AARDAPPELEN EN KOOLSLA

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen
  • 400 g kippendijen (4 stukken)
  • 200 g fetakaas
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 20 g aïoli
  • 200 g zoete maïs
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ el gedroogde oregano
  • 100 g koolsla
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • 2 theelepel bruine suiker
  • snuifje zout
  • Enkele takjes bieslook
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 46
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 35 MIN

Dit verrassend recept met kip, feta, oregano en koolsla zit boordevol smaak. De citroen zorgt voor een frisse toets.

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in kleine stukken. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Rooster 15 minuten in de oven op 180°c.
  2. Rasp ondertussen de zeste van de citroen en snijd de citroen dan in partjes. Haal de ovenschotel met aardappelen uit de oven. Voeg de citroenzeste en gedroogde oregano toe. Rooster 15 minuten verder in de oven.
  3. Hak de knoflook fijn en doe in een kom samen met het paprikapoeder, een scheutje olijfolie, het zout en de suiker. Doe er de kippendijen bij en wrijf in met het mengsel.
  4. Bak de kip in de oven op een tweede bakplaat tot hij goed gaar is (ongeveer 20-25 minuten).
  5. Meng ondertussen de maïs, koolsla, aïoli en een scheutje citroen in een kom. Kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Haal de aardappelen uit de oven en meng er de verkruimelde feta onder.
  7. Neem vier borden. Leg op elk bord een kippendij en oversaus met bakvocht. Serveer met de feta oregano aardappelen en koolsla. Garneer met citroenpartjes en gehakte bieslook. Klaar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association