Mogen er nog kroketjes zijn? Jazeker! Deze Belgische topper wordt bereid met spek en wortels.
- Schil de aardappelen en wortelen. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en de wortelen in schijfjes. Kook beide gaar in licht gezouten water en giet af.
- Pureer de aardappelen en de wortelen en zet apart.
- Snipper de ui fijn en snijd het spek in reepjes.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui in. Voeg het spek toe en laat verder bakken tot de reepjes mooi bruin zijn.
- Meng de puree met de uien en het spek. Kruid met peper en zout.
- Vorm met behulp van twee lepels kroketten. Zet koel weg.
- Klop de eieren los in een soepbord en doe het broodkruim in een ander bord.
- Dip de kroketten in het losgeklopte ei en daarna in het broodkruim. Doe dit twee keer indien nodig, tot ze mooi omhuld zijn.
- Frituur de kroketten ongeveer 4 minuten in de hete frituurolie.
- Serveer met wat mayonaise.
Tip: dit is onweerstaanbaar als aperitiefhapje om te delen of in een heerlijke salade.