Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 2 bloemige aardappelen (ongeveer 300 g)
  • 100 g spek
  • 150 g wortelen
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 150 g broodkruim
  • frituurolie
  • peper en zout
  • Mayonaise om te serveren
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 50 MIN

Mogen er nog kroketjes zijn? Jazeker! Deze Belgische topper wordt bereid met spek en wortels.

  1. Schil de aardappelen en wortelen. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en de wortelen in schijfjes. Kook beide gaar in licht gezouten water en giet af.
  2. Pureer de aardappelen en de wortelen en zet apart.
  3. Snipper de ui fijn en snijd het spek in reepjes.
  4. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de ui in. Voeg het spek toe en laat verder bakken tot de reepjes mooi bruin zijn.
  5. Meng de puree met de uien en het spek. Kruid met peper en zout.
  6. Vorm met behulp van twee lepels kroketten. Zet koel weg.
  7. Klop de eieren los in een soepbord en doe het broodkruim in een ander bord.
  8. Dip de kroketten in het losgeklopte ei en daarna in het broodkruim. Doe dit twee keer indien nodig, tot ze mooi omhuld zijn.
  9. Frituur de kroketten ongeveer 4 minuten in de hete frituurolie.
  10. Serveer met wat mayonaise.

Tip: dit is onweerstaanbaar als aperitiefhapje om te delen of in een heerlijke salade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association