Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PIRI-PIRI KIP MET GEPLETTE AARDAPPELEN EN BROCCOLINI

Ingrediënten voor 4

  • 900 g bloemige aardappelen
  • 8 kippendijen (met vel)
  • 400 g broccolini
  • 2 rode uien
  • 25 g piri piri kruidenmix
  • 6 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 2
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken.
  3. Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de aardappelen en kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met olie en kruiden.
  4. Snijd de uien in partjes.
  5. Meng de kippendijen met de uien, kruidenmix, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de aardappelen aan één kant van een ovenschotel en de kip aan de andere kant. Bak 40 minuten.
  7. Voeg in diezelfde schotel de broccolini toe. Sprenkel er de resterende olie over, kruid met peper en zout en bak nog 15 minuten verder.
  8. Haal de broccolini, uien en kip uit de ovenschotel. Plet de aardappelen met een vork en laat ze het sap en de kruiden van de schotel absorberen.
  9. Serveer de geplette aardappelen samen met de broccolini, kip en uien.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association