PIRI-PIRI KIP MET GEPLETTE AARDAPPELEN EN BROCCOLINI
Voorbereiding:
15 MIN
Kooktijd:
25 MIN
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken.
- Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de aardappelen en kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met olie en kruiden.
- Snijd de uien in partjes.
- Meng de kippendijen met de uien, kruidenmix, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
- Verdeel de aardappelen aan één kant van een ovenschotel en de kip aan de andere kant. Bak 40 minuten.
- Voeg in diezelfde schotel de broccolini toe. Sprenkel er de resterende olie over, kruid met peper en zout en bak nog 15 minuten verder.
- Haal de broccolini, uien en kip uit de ovenschotel. Plet de aardappelen met een vork en laat ze het sap en de kruiden van de schotel absorberen.
- Serveer de geplette aardappelen samen met de broccolini, kip en uien.