Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KRUIDIGE WORTELPANNENKOEKJES

Ingrediënten voor 4

  • 4 bloemige aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 6 wortelen
  • 2 uien
  • 4 lente-uiten
  • 60 g gemalen kaas
  • 20 g boter
  • 1 theelepel komijn
  • 8 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • Zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 15 MIN

Deze pannenkoekjes van aardappelen en wortel worden gekruid met komijn en paprikapoeder voor een Oosterse touch. Lekker, kleurig en snel klaar.

  1. Schil de aardappelen en wortelen en rasp fijn. Pers er het vocht uit in een schone handdoek. Doe ze in een kom.
  2. Pel de ui en snipper fijn. Snijd de lente-ui fijn. Rasp de kaas. Meng de uien en kaas onder de aardappelen, samen met de bloem, paprikapoeder en komijn. Kruid met peper en zout. Verdeel in vier kleine pannenkoekjes.
  3. Verhit een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoekjes tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Voeg desgewenst wat verse boter toe op het einde, om te vermijden dat de pannenkoekjes aanbranden.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association