Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PESTO-AARDAPPELEN MET KIP

Ingrediënten voor 4

  • 16 kleine vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 kipfilets
  • 8 repen spek
  • 2 eetlepels gehakte halfgedroogde tomaten (of verse tomaten)
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de pesto:

  • ½ teentje knoflook
  • Zwarte peper van de molen
  • Zeezout
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 3 el pijnboompitten
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • Halve citroen

Heb je geen tijd om zelf pesto te maken? Dan kan je ook een potje kant-en-klare groene pesto gebruiken.

EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 3
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 10 MIN

Pasta met pesto kennen we allemaal. Maar wist je dat pesto ook een perfecte match is met aardappelen? Dit recept is snel klaar en brengt de zon op je bord.

  1. Bereid de pesto voor: pel een teentje knoflook en hak fijn. Hak ook de basilicumblaadjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten kort in een pan.
  2. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenrobot (behalve de olie en het citroensap). Blend op middelhoge snelheid. Voeg er langzaam de olie bij tot alles mooi gemengd is en doe er dan ook een scheutje citroensap bij. Haal de pesto uit de keukenrobot en doe in een luchtdichte bokaal. Zet in de koelkast.
  3. Snijd de aardappelen in twee. Kook ze 10 à 12 minuten tot ze beetgaar zijn, in licht gezouten water. Giet af en houd warm.
  4. Verhit een braadpan en doe er een beetje olie in. Kruid de kip met peper en zout en bak langs beide kanten gaar. Snijd de spek in reepjes en bak tot het krokant is.
  5. Doe de pesto, tomaten en spek bij de warme aardappelen. Meng tot de aardappelen volledig bedekt zijn met de pesto. Serveer de pesto-aardappelen met de kip. Klaar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association