Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

LAM MET IERSE AARDAPPELPUREE EN APPEL-SALADE

Ingrediënten voor 4

Puree

• 800 g zachtkokende aardappelen

• 20 ml volle melk (meer als je wil)

• 20 g boter

• ½ eetlepel nootmuskaat

• Enkele bladeren boerenkool (of spinazie)

Lam

• Arachideolie

• 400 g lamsfilet

• 1 eetlepel bloem

• 2 eetlepels mosterdpoeder

• 250 ml appelcider

• 2 eetlepels muntsaus

• Salade

• 1 selder, enkel het hart

• 1 appel

• 1 eetlepel appelciderazijn

• 100 g waterkers

• Bosje munt

EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 56
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Aardappelpuree op z’n Iers? Dan moet je bij dit recept zijn. De combinatie van lam en appelsalade maakt van dit recept een absolute must-try!

  1. Schil de aardappelen. Doe ze in een pan gezouten water en kook ze gaar.
  2. Snijd de selder en appel fijn. Meng ze daarna met de munt. Sprenkel er de appelciderazijn over en enkele druppels olie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Snijd de lamsfilets doormidden. Kruid met peper en zout, wrijf in met mosterdpoeder.
  4. Verhit een pan met olie en bak de lamsfilets goudbruin.
  5. Haal de nerf uit de boerenkool en snijd in fijne reepjes.
  6. Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper. Voeg melk, nootmuskaat en boter toe. Doe er dan de boerenkool bij. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de lamsfilets op een bord (laat het bakvocht in de pan).
  8. Meng in de pan de bloem en appelcider met het bakvocht. Voeg de muntsaus toe en breng aan de kook. Laat even inkoken tot het indikt.
  9. Serveer de lamsfilets met de aardappelpuree, appel-munt -salade en de saus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association