Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PAPILLOTE MET AARDAPPEL EN KIP

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 4 kipfilets
  • 600 g wortelen
  • 1 courgette
  • 8 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 60 g zwarte olijven
  • 100 ml kippenfond
  • Plantaardige olie
  • Peper van de molen
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Wil je je familie of vrienden eens lekker en gezond verrassen? Dit pakje met kip, aardappelen en groenten valt bij iedereen in de smaak.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Halveer de aardappelen en gaar 6-8 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Schil de wortelen en snijd ze in dikke sneetjes. Snijd de lente-uien in stukken van 4 cm en de courgette in schijfjes en nadien in 4. Pel en plet de knoflook.
  4. Kruid de kipfilets met peper.
  5. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier of aluminiumfolie. Voorzie 1 papillot per persoon.
  6. Vul elke papillot met aardappelen, wortelen, courgette, lente-ui, olijven, citroenzeste, kip en een takje tijm.
  7. Meng de kippenfond, het citroensap en de knoflook. Giet in elke papillot wat van dit mengsel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper.
  8. Sluit de papillotes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot de kip en groenten beetgaar zijn.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association