Chips but not as you know it. Deze paarse chips zijn makkelijk om zelf te bereiden en doordat je ze in de oven bakt in plaats van frituurt, doe je het ook met minder vet.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes (met een mandoline).
Doe de aardappelschijfjes in een grote kom gevuld met water op kamertemperatuur. Laat ze 15 minuten staan. Giet af en dep goed droog met keukenpapier.
Doe de aardappelschijfjes opnieuw in een kom, besprenkel met olijfolie en kruid met paprika en zout. Roer zachtjes zodat de schijfjes bedekt zijn met de kruiden.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spreid de aardappelschijfjes uit en zorg dat ze elkaar niet raken.
Bak 15 minuten in de oven tot de chips er knapperig uitzien.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.