Deze fantastische ovenschotel met pulled pork, aardappelen en tomaten is sneller klaar dan je denkt. Origineel en onweerstaanbaar.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de tomaat, ui, wortel en selder in kleine blokjes. Pel het teentje knoflook. Doe alles in de blender met het paprikapoeder, de gedroogde oregano en peper en zout. Doe het mengsel samen met de tomatenblokjes in een pan en breng aan de kook. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuur.
Bereid de bechamelsaus: smelt de boter in een pan en meng er de bloem doorheen. Roer er de melk geleidelijk door, op een zacht vuur. Voeg het laurierblaadje en de nootmuskaat toe en kruid met peper en zout. Laat enkele minuten verder koken tot het mengsel indikt.
Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes.
Leg op de bodem van een ingevette ovenschaal een laagje aardappelen met daarop de helft van het pulled pork en de helft van de tomatensaus. Bedek met wat bechamelsaus. Herhaal dit en werk af met een laag aardappelen en bechamel. Strooi er de geraspte kaas over.
Bak 30 minuten in de oven tot de bovenlaag goudbruin kleurt.