Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OVENSCHOTEL MET KIP, AARDAPPELEN, BROCCOLINI EN PADDENSTOELEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 200 g broccolini
  • 135 g champignons
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g gemalen kaas
  • 170 ml room
  • 2 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • Handvol platte peterselie
  • Handvol broodkruim
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 3
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 35 MIN

Deze ovenschotel met aardappelen, kip, en broccolini is het perfecte comfortfood. De kaas maakt het helemaal af en zorgt voor een knapperig goudgeel korstje.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in gelijke stukken en kook gedurende 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en zet apart.
  3. Snijd de kip in middelgrote stukken en de champignons in schijfjes. Bak ze in een pan met olie, op middelhoog vuur gedurende 8 à 10 minuten tot de kip gaar is. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de uien fijn en pel en plet de teentjes knoflook.
  5. Haal de kip en champignons uit de pan. Meng ze met alle andere ingrediënten, behalve de Parmezaanse kaas, peterselie en het broodkruim.
  6. Doe dit alles in een ovenvaste schotel, bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
  7. Verwijder de folie, strooi er Parmezaanse kaas over en bak nog 15 minuten tot de kaas goudgeel kleurt.
  8. Hak de peterselie fijn en strooi over de ovenschotel, samen met het broodkruim

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association