Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 900 g rundsgehakt of lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 g zure room
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml kokend water
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 40 MIN

Fan van tomaat en Provençaalse kruiden? Dan hou je ongetwijfeld ook van deze ovenschotel. Met rundsgehakt of lamsgehakt? Kies maar.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes (ongeveer 0,5 cm). Kook ze 4-5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat drogen.
  3. Pel de ui en knoflook. Snijd beiden fijn. Schil de wortelen en snijd in blokjes.
  4. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en bak de ui, knoflook en wortelen met de laurierblaadjes tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en laat 4 minuten verder bakken terwijl je regelmatig roert. Doe er dan de tomatenpuree en tomatenblokjes bij.
  5. Los de groentebouillon en bloem op in het kokend water en doe dit bij de tomatensaus. Kruid naar smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat even sudderen. Voeg de erwtjes toe en meng goed.
  6. Haal de laurierblaadjes uit de pan, roer nog eens goed in de saus en leg er de schijfjes aardappel op.
  7. Bestrijk met zure room. Strooi de mozzarella erover. Bak 25-30 minuten in de oven tot alles goudbruin is. Wordt de korst te donker terwijl de aardappelen nog niet volledig gaar zijn? Bedek de schotel dan met aluminiumfolie en laat verder garen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association