Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CRUMBLE MET AARDAPPELEN, GEITENKAAS EN ESPELETTEPEPER

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 400 ml room
  • 1 stuk geitenkaas van 150 g

Voor de crumble:

  • 75 g Parmezaan
  • 120 g zachte boter
  • 1 afgestreken eetlepel chilipoeder
  • 140 g bloem
  • 1 theelepel zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 51
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 50 MIN

Deze crumble wordt op smaak gebracht met espelettepeper. Deze peper is afkomstig uit het Frans-Baskische dorpje Espelette, dicht tegen de Spaanse grens. Hij is familie van de chilipeper, maar heeft een milder en aromatischer karakter.

  1. Meng de bloem, chilipoeder en Parmezaan in een kom. Doe er de zachte boter bij en meng verder tot een crumble.
  2. Verwarm de oven op 180°C/Gasstand 4.
  3. Schil de aardappelen en kook ze 10-15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Snijd ze nadien in fijne schijfjes.
  4. Snijd de geitenkaas ook in schijfjes.
  5. Schik afwisselend schijfjes aardappel en geitenkaas in een ovenvaste schaal.
  6. Giet er de room over en kruid met peper en zout.
  7. Schik er de crumble over en bak 50 minuten in de oven.
  8. Bedek 15 minuten voor het einde van de gaartijd met een vel aluminiumfolie.
  9. Serveer met een frisse salade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association