CRUMBLE MET AARDAPPELEN, GEITENKAAS EN ESPELETTEPEPER
Voorbereiding:20 MINKooktijd:50 MIN
Deze crumble wordt op smaak gebracht met espelettepeper. Deze peper is afkomstig uit het Frans-Baskische dorpje Espelette, dicht tegen de Spaanse grens. Hij is familie van de chilipeper, maar heeft een milder en aromatischer karakter.
Meng de bloem, chilipoeder en Parmezaan in een kom. Doe er de zachte boter bij en meng verder tot een crumble.
Verwarm de oven op 180°C/Gasstand 4.
Schil de aardappelen en kook ze 10-15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Snijd ze nadien in fijne schijfjes.
Snijd de geitenkaas ook in schijfjes.
Schik afwisselend schijfjes aardappel en geitenkaas in een ovenvaste schaal.
Giet er de room over en kruid met peper en zout.
Schik er de crumble over en bak 50 minuten in de oven.
Bedek 15 minuten voor het einde van de gaartijd met een vel aluminiumfolie.