Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN, SPEK EN KOOL

Ingrediënten voor 4

  • 3 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 300 g savooikool
  • 70 g gesneden ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook
  • 130 ml culinaire room
  • 130 ml melk
  • ½ eetlepel boter
  • 15 g broodkruim
  • 75 g geraspte kaas
  • 10 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Enkele takjes peterselie
  • Zwarte peper
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Van dit recept krijgt iedereen het warm. Een ovenschotel met aardappelen, kool en spek onder een knapperig korstje van gemalen kaas. En nog snel klaar ook!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelen met schil gedurende vijf minuten en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de afgekoelde aardappelen in fijne schijfjes.
  3. Hak de kool grof, stoof ze tot ze zacht wordt en kruid goed met peper en zout. Meng het spek eronder.
  4. Pel en plet een teentje knoflook. Verwarm de room, melk, boter en knoflook in een sauspan met een snuifje peper en zout.
  5. Neem een ingevette ovenvaste schaal en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Leg daarop de kool met spek. Bedek met een nieuwe laag aardappelschijfjes. Overgiet met de room en werk af met broodkruim, gemalen en Parmezaanse kaas. Hak ook enkele takjes peterselie fijn en strooi dit erover.
  6. Bak 25 minuten in de oven of tot je een goudbruin korstje ziet.
  7. Serveer meteen en smullen maar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association