Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OOSTERSE AARDAPPELSALADE

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 lente-ui
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel amandelschilfers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 70
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 20 MIN

Met een beetje komijn geef je een heerlijk Oosterse toets aan deze aardappelsalade. Snel klaar en heel eenvoudig om te bereiden.

  1. Schil de aardappelen en gaar ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet af.
  2. Halveer de kerstomaatjes en hak de lente-ui fijn.
  3. Snijd de aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Voeg de gemalen komijn toe en meng eronder. Kruid met zout.
  4. Bak de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Meng de aardappelen, kerstomaatjes en lente-ui in een kom.
  6. Besprenkel met olijfolie, strooi er de amandelschilfers over en genieten maar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association