Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN, KIP EN TOMAAT

Ingrediënten voor 4

  • 4 bloemige aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 minipepers
  • 16 kerstomaatjes
  • Enkele takjes peterselie
  • Spicy kruiden naar smaak (paprikapoeder, cayennepeper)
  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • Gemengde sla
  • Peper
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 36
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Alles in de oven, even laten bakken en smullen maar! De zuiderse toets met kerstomaatjes en tapenade van zongedroogde tomaten zorgt voor smaak en plezier op het bord.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen in kleine stukken.
  3. Snijd de kipfilets in stukken. Halveer de kerstomaatjes.
  4. Pel de knoflook en snijd fijn.
  5. Leg de aardappelen in een ovenschotel met bakpapier, samen met de kip, kerstomaten, knoflook en hele minipepers. Kruid met peper.
  6. Meng de olijfolie met de tapenade van zongedroogde tomaten. Voeg toe aan de aardappelen en kip. Meng alles goed zodat de tapenade alle ingrediënten bedekt. Voeg eventueel nog wat extra pittige kruiden toe.
  7. Plaats in de oven. Bak 25-30 minuten tot de aardappelen en kip gaar zijn.
  8. Meng de mayonaise, yoghurt, het teentje knoflook en citroensap tot een gladde dressing met de blender. Kruid met peper en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  9. Was de sla en zwier droog.
  10. Garneer de schotel met gehakte peterselie en serveer met een fris slaatje en de yoghurtdressing.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association