Deze makkelijke ovenschotel met aardappelen en gehakt is ideaal voor dagen waarop je weinig tijd hebt. De veenbessen geven het gerecht extra kleur en smaak.
Pel de knoflookteentjes en plet ze. Breng ze samen met de aardappelen aan de kook in gezouten water. Kook gaar, en laat dan uitlekken en drogen.
Verwarm de oven op 200°C.
Bak de pijnboompitten kort aan zonder vetstof en zet opzij.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak het gehakt. Kruid met peper, zout en tijm. Werk af met de peterselie.
Schik de aardappelen in een ovenvaste schaal van 1,5 l en maak er kleinere stukken van met een vork. Voeg de pijnboompitten en 1 eetlepel boter toe en kruid met peper en zout. Meng goed en plet de aardappelen zachtjes met de rug van een vork.
Voeg het gehakt toe aan de ovenschaal. Strooi er de veenbessen over en wat olijfolie.
Laat 25 minuten bakken tot de aardappelen goudbruin zien.
Serveer meteen met stokbrood en werk af met wat peterselie.