Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

BRAZILIAANSE AARDAPPELSPIESJES

Ingrediënten voor 4

  • 2 vastkokende aardappelen (ongeveer 250 g)
  • 1 courgette
  • 1 voorgekookte maïskolf
  • 1 grote rode ui
  • 2 schijfjes ananas
  • Zout
  • 4 spiesjes

Voor de kruidenmix:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel gedroogde koriander
  • ¼ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 theelepel olijfolie
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 6
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 10 MIN

Met deze veggie aardappelspiesjes breng je de Zuid-Amerikaanse keuken binnen bij je thuis. Leuk om met vrienden of de kinderen te maken.

  1. Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 cm dik en snijd ze nadien in twee. Kook de aardappelen 5 minuten in licht gezouten water en laat uitlekken. De aardappelen zullen nog niet helemaal gaar zijn, maar dat is de bedoeling.
  2. Snijd de maïskolf en de courgette in 8 schijfjes, pel de ui en snijd in 8 partjes. Snijd de schijfjes ananas in 4 stukken.
  3. Neem een spiesje en steek er een stukje aardappel op, gevolgd door een schijfje maïs, ananas, courgette en rode ui. Steek er als laatste nog een stukje aardappel op. Doe dit ook voor de drie andere spiesjes.
  4. Meng alle kruiden met de olijfolie en wrijf er de aardappelen en groenten op de spiesjes mee in. Bak onder een voorverwarmde grill of op de BBQ gedurende 8 tot 10 minuten tot de aardappelspiesjes gaar zijn.

Tip: Serveer met sla en tomaat en wat chilisaus om het tropische gevoel helemaal af te maken.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association