AARDAPPELEN “ALLA VONGOLE”
Voorbereiding:
5 MIN
Kooktijd:
20 MIN
Organiseer je een etentje maar weinig tijd? Deze aardappelen alla vongole tover je in 20 minuten op tafel. Buon appetito!
- Was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en snijd in vieren.
- Was de schelpjes door ze 10 minuten in gezouten water te laten weken. Spoel en herhaal dit nog eens. Spoel ook na de 2de keer goed. Laat uitlekken.
- Was de peterselie, verwijder de stengels en hak de blaadjes.
- Pel en plet de knoflook. Bak vervolgens in een hete pan met wat olijfolie. Voeg de schelpjes toe, samen met de witte wijn.
- Meng en bedek 2 tot 3 minuten tot de schelpjes open zijn.
- Voeg de aardappelen toe, net als de boter en de peterselie. Meng en kruid naar smaak met peper en zout.