Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELEN “ALLA VONGOLE”

Ingrediënten voor 4

  • 10 tot 12 kleine vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 1 kg schelpjes, vongole mosseltjes
  • ½ bosje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter in blokjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 28
Voorbereiding: 5 MIN Kooktijd: 20 MIN

Organiseer je een etentje maar weinig tijd? Deze aardappelen alla vongole tover je in 20 minuten op tafel. Buon appetito!

  1. Was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en snijd in vieren.
  2. Was de schelpjes door ze 10 minuten in gezouten water te laten weken. Spoel en herhaal dit nog eens. Spoel ook na de 2de keer goed. Laat uitlekken.
  3. Was de peterselie, verwijder de stengels en hak de blaadjes.
  4. Pel en plet de knoflook. Bak vervolgens in een hete pan met wat olijfolie. Voeg de schelpjes toe, samen met de witte wijn.
  5. Meng en bedek 2 tot 3 minuten tot de schelpjes open zijn.
  6. Voeg de aardappelen toe, net als de boter en de peterselie. Meng en kruid naar smaak met peper en zout.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association