OVENGEGAARDE AARDAPPELEN MET GEKARAMELISEERDE RODE UI, SPEK EN CHEDDAR
Voorbereiding:10 MINKooktijd:70 MIN
Aardappelen en spek vormen een gedroomde combinatie. En samen met gekarameliseerde ui, gesmolten cheddar en enkele blaadjes groen zijn ze een hemelse combinatie.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de aardappelen in met olijfolie en kruid met zeezout. Prik ze keren in met een vork. Schik de aardappelen in een ovenschaal en laat 50 minuten tot 1 uur garen in de oven, tot de aardappel knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen is.
Leg de aardappelen op een snijplank en halveer ze.
Overstrooi met geraspte kaas en zet nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Haal uit de oven en schik de vulling op de aardappelen.
Vulling:
Snijd het spek in fijne reepjes. Snijd de ui fijn. Bak beide in een pan met enkele takjes tijm.
Schik deze vulling op de gesmolten kaas van de gegaarde aardappelen.
Werk af met een handvol blaadjes spinazie en een lepel yoghurt.