Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OVENGEGAARDE AARDAPPELEN MET GEKARAMELISEERDE RODE UI, SPEK EN CHEDDAR

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout

Vulling:

  • 100 g gerookt spek
  • 40 g jonge spinazie
  • 2 rode uien
  • 80 g gemalen kaas
  • 4 el yoghurt (natuur)
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 11
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 70 MIN

Aardappelen en spek vormen een gedroomde combinatie. En samen met gekarameliseerde ui, gesmolten cheddar en enkele blaadjes groen zijn ze een hemelse combinatie.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en kruid met zeezout. Prik ze keren in met een vork. Schik de aardappelen in een ovenschaal en laat 50 minuten tot 1 uur garen in de oven, tot de aardappel knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen is.
  3. Leg de aardappelen op een snijplank en halveer ze.
  4. Overstrooi met geraspte kaas en zet nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Haal uit de oven en schik de vulling op de aardappelen.

Vulling:

  1. Snijd het spek in fijne reepjes. Snijd de ui fijn. Bak beide in een pan met enkele takjes tijm.
  2. Schik deze vulling op de gesmolten kaas van de gegaarde aardappelen.
  3. Werk af met een handvol blaadjes spinazie en een lepel yoghurt.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association