Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CAJUN KIPPENBURGERS MET AARDAPPELWEDGES

Ingrediënten voor 4

Wedges

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Burgers

  • 4 kipfilets
  • 4 sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes belegen kaas
  • 2 avocado’s
  • 100 g babyspinazie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Mayonaise

Cajunkruiden

  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 63
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Nood aan comfortfood? Dan zijn deze cajun kippenburgers met knapperige aardappelwedges the way to go!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid er de wedges over. Besprenkel met olijfolie en peper en zout. Meng goed door elkaar zodat alle partjes omhuld zijn met olie.

  3. Bak de aardappelwedges ongeveer 40 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  4. Maak ondertussen de kippenburger. Meng de kruiden voor de cajun en voeg peper en zout toe.

  5. Maak de kipfilets zo dun mogelijk met behulp van een keukenrol of keukenhamer. Besprenkel met olijfolie en rol door de cajunkruiden. Klop de overtollige kruiden eraf.

  6. Verhit olijfolie in een pan en bak de kip gedurende 5 minuten aan elke kant. Leg een sneetje kaas op elke kipfilet, zodat de kaas begint te smelten.

  7. Bak het spek krokant.

  8. Pel, halveer en ontpit de avocado’s en snijd in schijfjes.

  9. Halveer de hamburgerbroodjes en grill de witte kant.

  10. Stel de hamburger samen: smeer mayonaise op de beide binnenste kanten, leg de kip erop, beleg met spinazieblaadjes, spek en avocado.

  11. Serveer de kipburger met de aardappelwedges.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association