Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSCHIJFJES À LA LYONNAISE

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 200 g stoofvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 ml rundsbouillon
  • 20 g boter
  • 1 theelepel tijm
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 43
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 35 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in fijne schijfjes (eventueel met behulp van een mandoline).

  3. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.

  4. Smelt de boter in een pan. Voeg de ui en look toe als de boter begint te schuimen. Gaar en haal uit de pan.

  5. Neem een ovenschaal en leg er een laag aardappelschijfjes in, gevolgd door 1/3 van het stoofvlees, 1/3 van de ui en 1/3 van de tijm. Herhaal twee maal en werk af met een laag aardappelschijfjes. Giet er de rundsbouillon over.

  6. Zet 30 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn.
  7. Plaats nog even onder de grill, zodat er een krokant korstje gevormd wordt.

TIP: je kan de rundsbouillon vervangen door kippenbouillon en het rundsvlees door restjes kip. De bereiding blijft dezelfde.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association