Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MUFFINS MET AARDAPPEL-TOMATENPUREE

Ingrediënten voor 4

  • 12 vastkokende aardappelen (ze moeten net in de gaatjes van de muffinbakvorm passen)
  • 12 rode kerstomaten
  • 150 g tomatensaus
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g verse room
  • Een handvol verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 14 B
Voorbereiding: 45 MIN Kooktijd: 40-45 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de aardappelen in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 15 à 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  3. Snijd de rode kerstomaten doormidden.
  4. Vet een bakvorm die geschikt is voor muffins in met olijfolie. Schik de aardappelen in de vormen (1 aardappel per vorm). Besprenkel de aardappelen met olijfolie en kruid met peper en zout. Maak gebruik van een glas/de achterkant van een lepel om de aardappel in de vorm te duwen tot er een inkeping of een randje ontstaat.
  5. Overgiet de aardappelen in de inkeping met tomatensaus en de verse room en voeg ook de kerstomaten en geraspte mozzarella toe.
  6. Laat de muffins 20 à 25 minuten garen in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.
  7. Voeg voor het opdienen de fijngehakte verse basilicum toe.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association