Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ONTBIJT AARDAPPELCUPS MET EI

Ingrediënten voor 4

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 5 eieren
  • 20 g geraspte Gruyère
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 10 g verse tijmblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 g paddenstoelen
  • 2 lente-uien
  • 50 g verse spinazie
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • Zout en peper
  • Serveer: pikante saus
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 92 B
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Breng je ontbijt of brunch naar de next level met deze aardappelcups.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop in een grote kom het ei los en meng met de geraspte kaas. Kruid met peper en zout.
  3. Schil de aardappelen en rasp grof. Pel de ui en rasp ook die grof, doe hetzelfde met de look. Doe de aardappelen, ui en knoflook in de kom, kruid met peper en zout en tijmblaadjes. Meng goed onder elkaar.
  4. Bekleed 4 muffin vormpjes met bakpapier (of gebruik silicone vormen). Verdeel de aardappelmengeling over de vormpjes en boetseer ze met je vingers in de vorm van een ‘cup’. Zet 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  5. Snijd de paddenstoelen in kwartjes en de lente-uien in ringen. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur, en bak de paddenstoelen en lente-ui 5 minuten.
  6. Zet het vuur lager en doe de spinazie erbij. Kruid met peper, zout en chilivlokken terwijl de spinazie krimpt. Roer enkele keren. Haal dan van het vuur.
  7. Haal de aardappelmuffins uit de oven en vul de vormpjes met de paddenstoelenmengeling. Breek een ei boven elke cup. Prik met een tandenstoker een klein gaatje in de eidooier. Kruid met peper, zout en chilivlokken. Zet terug in de oven voor 10 minuten en bak tot ze goudbruin zijn.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association