Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MOSSELEN IN EEN ROMIG SAUSJE MET AARDAPPEL EN VENKEL

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 4 kg mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 200 g spekreepjes
  • 2 selderstengels
  • 1 venkelknol + venkelgroen
  • 250 ml room
  • 250 ml visfond
  • ½ opgelegde citroen (geschild)
  • Zout en peper
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 91
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Zin in iets feestelijks of een een lekkere en makkelijke maaltijd? Probeer deze grote kom aardappelsoep met gestoomde mosselen, venkel en citroen.

  1. Pel de sjalotten en de knoflook. Hak ze fijn. Snijd ook de selder fijn. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en de venkel in dunne schijfjes.
  2. Smelt boter in een pan die groot genoeg is voor de mosselen.
  3. Doe er de knoflook, sjalot, spekblokjes, selder, aardappelen en venkel in. Voeg een scheutje water toe indien nodig. Bak tot de aardappelen zacht worden maar nog stevig zijn.
  4. Roer enkele keren in de groenten, voeg de mosselen toe en schud enkele keren goed zodat de groenten goed verspreid zitten.
  5. Giet de room erover, net als de visfond en de opgelegde citroen. Breng aan de kook met het deksel erop.
  6. Zet het vuur lager en laat 4-5 minuten verder sudderen tot de mosselen net open zijn. Je wil niet dat ze taai worden!
  7. Strooi er venkelgroen over eens de mosselen gaar zijn.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association