Je kan perfect een pizza maken met aardappelen. Gebruik ze als bodem, beleg met ricotta en pancetta en werk af met rucola voor een originele pizza waar je maar niet genoeg van krijgt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aardappelen in dunne schijfjes van 3 mm (met een mandoline of scherp mes).
Schik de aardappelen in cirkels op ingevet bakpapier, ongeveer 5 schijfjes per cirkel.
Bestrijk de aardappelen met losgeklopt ei en kruid met peper en zout. Leg een vel bakpapier en een bakplaat op de aardappelschijfjes zodat ze niet opkrullen. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.
Hak de oregano fijn en meng onder de ricotta en citroenzeste. Kruid met peper en zout.
Snijd de pancetta in reepjes.
Haal de aardappelbodems uit de oven en bedek ze met ricotta. Daarop leg je de reepjes pancetta. Strooi er de Provençaalse kruiden over en bak 10 minuten in de oven.