Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade die je voor vanalles kan gebruiken. Deze aromatische mengeling van onder meer kurkuma, komijn en koriander past ook goed bij aardappelen.
Was de aardappelen, schil ze en snijd in blokjes van 3 cm ongeveer.
Was de aubergine en snijd ze ook in blokjes van 3 cm ongeveer. Doe ze in een vergiet, kruid met zout en laat uitlekken.
Was de tomaten, verwijder de pitten en snijd ze in kleine blokjes.
Pel de ui en snijd fijn. Pel en plet de knoflook.
Verhit wat olijfolie in een gietijzeren pan en fruit de ui.
Doe er de tomatenblokjes bij en de geplette knoflook (met een knoflookpers kan je de koflook direct in de pan uitpersen).
Hak de koriander en doe dit er ook bij, samen met de kruiden. Roer goed.
Doe er de aardappelblokjes bij en meng goed door deze chermoula.
Voeg er een scheutje water aan toe en laat 20 minuten sudderen.
Verhit nog wat olijfolie in een pan en bak er de aubergine een 15-tal minuten in, tot ze zacht is. Trek de blaadjes van de takjes tijm en strooi er over de aubergine.
Rijg de blokjes aardappel afwisselend met de aubergine aan de spiesjes en grill ze. Strooi er voor het serveren nog enkele blaadjes koriander over.