Minestronesoep is een echte klassieker die je op vele manieren kan bereiden. Dit is een recept met aardappelblokjes, groenten en zuiderse kruiden.
Snijd de courgette in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1cm. Snijd het wit van de prei in de lengte in twee en vervolgens in halve maantjes.
Pel de sjalot en knoflook en hak grof. Hak de selder (met loof) fijn.
Mix de sjalot, knoflook, selder en verse kruiden met olijfolie in de blender tot een kruidenpasta.
Verhit een pan en bak de aardappelblokjes, kruidenpasta en het laurierblaadje 2-3 minuten. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
Voeg het water, de prei, courgette, peultjes en erwtjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10-15 minuten sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Serveer warm in kommetjes en garneer met nog wat verse kruiden.