Een millefeuille heeft altijd iets feestelijks, het is een heerlijke traktatie die ook nog eens leuk is om te maken. Bouw deze millefeuille van aardappel en koolrabi laagje voor laagje op en laat heerlijk goudbruin bakken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en koolrabi. Snijd ze met een mandoline in fijne schijfjes.
Pel de sjalot en knoflook en hak fijn. Plet fijn in een vijzel met de tijmblaadjes tot een kruidenpasta (of mix fijn in een blender). Warm de boter en olie op en meng dit onder de kruidenpasta.
Steek ronde schijfjes uit de aardappel zodat ze in ingevette ramekins of muffinvormpjes passen. Het uitsteken kan met de vormjes zelf of met serveerringen. Zorg alleszins dat de schijfjes goed in de vorm passen.
Leg om beurt een schijfje aardappel en koolrabi in de vormpjes. Bestrijk elk laagje met wat kruidenboter en kruid met peper en zout. Strooi er ook wat geraspte kaas over. Bouw de laagjes op tot alle ingrediënten opgebruikt zijn of de vormpjes gevuld.
Bedek met aluminiumfolie en plaats 30-minuten in het midden van de oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 15-20 minuten tot de aardappelen en koolrabi goudbruin gebakken zijn.