Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET TOMATEN EN CRISPY CALAMARI 

Ingrediënten voor 4

  • 400 g krielaardappelen
  • 20 calamari (inktvisringen)
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 lente-uien
  • 1 bosje waterkers
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1-1,5 l plantaardige olie
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 100 g bloem
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 20 g sojascheuten
  • peper en zout
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 30 MIN

De knapperige inktvis geeft je aardappelsalade een heerlijke crunch. Lekker!

  1. Kook de ongeschilde aardappelen gaar in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Kruid de bloem met peper en zout. Maak de calamariringen nat en wentel ze in de bloem. Zet 30 minuten aan de kant.
  3. Maak de dressing: pel en snipper de sjalot. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine sauspan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 à 6 minuten tot deze glazig is (maar niet bruin).
  4. Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Rooster de venkelzaadjes 1 à 2 minuten zonder vetstof. Voeg de sjalot toe, het citroensap en de rijstazijn. Doe er ook de extra vierge olijfolie bij. Roer, neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Snijd de afgekoelde aardappelen in de lengte in twee. Snijd de tomaten in blokjes en hak de lente-uien in fijne ringen. Meng en voeg ook de sojascheuten, waterkers toe.
  6. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan en frituur de calamari in kleine porties, telkens 3 à 4 minuten. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met citroensap en houd warm.
  7. Serveer de aardappelsalade samen met de calamari en de dressing.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association